Via partner

Hongaarse Specialiteiten , Anik Gergely

Artikelnummer: 9783829052108
Artikel 34 van 79
€ 16,00

KLIK HIER OM TE BESTELLEN VIA PARTNER

Salami, goulash of gevulde pannenkoeken: de Hongaarse keuken biedt voor ieder wat wils - van stevige eenpansgerechten via vleesgerechten tot verfijnd culinair genot. Deze enorme verscheidenheid was er echter niet altijd. De smeltkroes van verschillende culturen in Hongarije leidde tot een symbiose tussen de kookkunsten van verschillende Aziatische veroveraars en de verfijnde Europese keuken. Wie aandachtig proeft, kan via de Hongaarse keuken een gastronomische wereldreis maken: een vleugje Azië, Turkse invloeden, de ruwe keuken van de Balkan en een toefje Italië. Het geheim van de Hongaarse keuken ligt in het bijzondere gebruik van kruiden en specerijen en in de speciale bereidingswijze van de gerechten, waardoor alle ingrediënten optimaal tot hun recht komen.

De auteur en de fotografen nodigen u uit om samen op zwerftocht te gaan door dit wonderschone land. De uitgestrekte laagvlakte -de voorraadschuur van Hongarije- krijgt veel aandacht, net als de kosmopolitische metropool Boedapest, maar ook de overweldigende landschappen van Transdanubië en Noordoost- Hongarije met hun zandvlakten, bergen, dalen en uitgestrekte wouden komen aan bod.

Proef de Tokajer, de koning der wijnen en de ‘vurige’ paprika, zo karakteristiek voor de Hongaarse keuken. Snuif de geur op van de nationale drank koffie, het erfgoed van de Turken. Verdiep u in de visrijkdom van het Balatonmeer, ook wel de ‘Hongaarse Zee’ genoemd. De prachtige fotoreportages van boerenbruiloften, paasfeesten of overweldigende kerstdiners nodigen uit dit land eens met een bezoekje te vereren of thuis in eigen keuken met de boeiende recepten een typisch Hongaarse sfeer te creëren.

MENINGEN: Een supermooi boek voor de liefhebber van de Hongaarse keuken. Heel veel praktische achtergrondinformatie. Recept van de befaamde Goulashsoep is terug te vinden op pg. 24 ;-)

Praktisch kookboek met interresante achtergrond informatie van land en kookgewoonte

Mooi boek. Maar geen enkel recept van goulash of goulashsoep. Wat ik behoorlijk vreemd vind. Spijtig. Voor de rest erg mooie foto's

Gewicht
1,413 Kg

Uit jaar:
2000

Uitvoering:
Hardcover

Omslagontwerp (Vormgeving omslag):
Peter Feierabend, Claudio Martinez

Fotografie (Foto's)
Peter Feierabend

Omslagbeeld:
voor: Ruprecht Stempell achter: Günter Beer (Könemann Verlags GmbH/Keulen)

Vormgeving (Lay-out, Opmaak):
Signia (Winschoten)

Vertaald door:
Michiel Postma (Textcase)

Oorsponkelijke titel
Ungarische Specialitäten

Aantal pagina's
318

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

Links

DVDs

Videogames

Games

© 2018 - 2024 Zoek2ehands.nl - Zoek 2ehands | sitemap | rss