Over Eten En Koken wetenschap en overlevering in de keuken , Harold McGee

Artikelnummer: 9789035126879
Artikel 20 van 41
€ 14,50
Het artikel is uitverkocht.

In OVER ETEN EN KOKEN wordt diep ingegaan op de geschiedenis, de presentatie en alles wat zich afspeelt tijdens de bereiding, koeling, bewaring en bewerking van voedsel. Ruimschoots overgoten met een saus van historische wetenswaardigheden en anekdotes, behandelt het boek alle belangrijke voedselcategorieën, van vlees en aardappelen tot béarnaisesaus en champagne. In een begrijpelijke stijl wordt een wetenschappelijk inzicht gegeven in wonderbaarlijke zaken: waarom slagroom wel en melk niet kan worden stijfgeklopt, wat wit vlees wit maakt, of aanbraden de smaakstoffen werkelijk in het voedsel insluit, het onderscheid van verse en belegen eieren, waarom fruit wel en groente niet rijpt tijdens het bewaren, het redden van een saus, wat hop wel en niet kan doen in de keuken en wat er gebeurt bij het kneden van deeg. Een hoofdstuk over voedingswaarden scheidt onverbiddelijk zin en onzin van allerhande vuistregeltjes en bakerpraatjes in heden en verleden. Opgenomen zijn ook hoofdstukken over voedseltoevoegingen, smaak en reuk, de principes van de verschillende kookmethoden, en de weg die het voedsel in ons lichaam aflegt. Dit standaardwerk is verrijkt met meer dan 200 illustraties, waaronder unieke foto's gemaakt met behulp van de elektronenmicroscoop. 0VER ETEN EN K0KEN is een stimulerend en fascinerend boek voor iedereen die zich ooit met koken en proeven heeft beziggehouden, en geeft een antwoord op de vele vragen die opduiken in iedere keuken.

Gewicht
0,989 Kg

Uit jaar:
1992-2004

Uitvoering:
Paperback

Omslagontwerp (Vormgeving omslag):
Mariska Cock

Vertaald door:
Joost Schipper

Oorsponkelijke titel
On Food and Cooking. The Science and Love of the Kitchen

Aantal pagina's
690

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

Links

DVDs

Videogames

Games

© 2018 - 2024 Zoek2ehands.nl - Zoek 2ehands | sitemap | rss