Désanne van Brederode

Desannezonderbril.pngDésanne van Brederode (Utrecht, 2 november 1970) is een Nederlandse schrijfster.

Biografie
Van Brederode, dochter van een voormalige jezuïet en priester, studeerde filosofie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam en debuteerde in 1994 met haar roman Ave verum corpus ("Gegroet waarlijk lichaam"). Zij schrijft en houdt lezingen, vaak over levensbeschouwelijke thema's. Van Brederode publiceerde onder meer in De Groene Amsterdammer. Ook werkte zij mee aan het literaire radioprogramma Knetterende Letteren (Cultura 24). Sinds 2006 verzorgde zij enige jaren regelmatig een column in het televisieprogramma Buitenhof. In 2007 won ze de Gerard Walschap-Prijs.

Van Brederode was gehuwd met Volkskrant-redacteur en literatuurcriticus Arjan Peters. Zij hebben een zoon.

Bibliografie
Ave verum corpus (1994)
Oerboek (1997)
Credo: bezielde verhalen uit de Nederlandse literatuur (1997)
Stiller leven (essay) (1998)
Mensen met een hobby (2001)
Het opstaan (2004)
Modern dédain (2006)
Hart in hart (2007)
Brief aan een gelukzoeker (2007)
Door mijn schuld (2009)
Stille Zaterdag (2011)
De ziel onder de arm (2013)
Vallende vorst (2015)
De Profeet (2004) vertaling van het boek The Prophet van Kahlil Gibran (1923)

  • Stille zaterdag , Désanne van Brederode
    Stille zaterdag , Désanne van Brederode
    € 5,00

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

Videogames

Games

Aanbieding

© 2018 Zoek2ehands.nl - Zoek 2ehands | sitemap | rss