Via partner

De Anderen 1 - Rode letters , Anne Bishop

Artikelnummer: 9789026137518
Artikel 1 van 1
€ 8,00
Het artikel is uitverkocht.


Momenteel helaas uitverkocht, via onze partner kunt u nog wel bestellen via deze link

 

Voor alle lezers die zijn opgegroeid met 'Buffy the Vampire Slayer', 'Charmed', 'Twilight' en de 'Mortal Instruments'-serie is er nu 'Rode letters', het eerste boek van Anne Bishop over Meg Corbyn en de Anderen. 

Meg Corbyn is een cassandra sangue, een bloedprofeet, die de toekomst ziet elke keer dat haar huid bloedt. Op de vlucht voor de man die haar gave wil gebruiken om rijk te worden eindigt ze in een Stadspark van de Anderen - waar de menselijke wet niet geldt...
Simon Wolfgard, gedaantewisselaar en leider van het Stadspark in Lakeside, weet niet wat hem ertoe beweegt om Meg de baan te geven van Contactmens. Maar als hij Megs geheim ontdekt, moet hij beslissen of zij het waard is om de broze vrede tussen mensen en de Anderen op het spel te zetten. 

 

Anne Bishop is een 'New York Times'-bestsellerauteur die met haar boeken meerdere prijzen heeft gewonnen. Megs verhaal gaat verder in haar tweede boek, 'Zwarte veren'. 

'Anne Bishop weet zulke levensechte personages neer te zetten dat ik het gevoel kreeg echt in
haar wereld rond te lopen. Ik ben verslaafd aan deze serie, kom op met dat volgende deel!' - 'USA Today'

MENINGEN: In een wereld waar gewone mensen in een moeizame en gevaarlijke balans samenleven met Anderen, ontsnapt een jonge vrouw aan degenen die haar vasthouden. Als weggelopen bloedprofeet is Meg veiliger in het leefgebied van de vampieren, weerwolven, gedaantewisselaars en bloeddorstige creaturen, dan bij de mensen. Zij vindt een baan als Contactmens en sluit langzaam vriendschap met Simon, wolf, de leider van de Anderen en zijn neefje Sam. Terwijl Meg de wereld van de Anderen leert kennen, wordt de jacht op haar steeds grimmiger. Dit is het eerste deel in een serie. De auteur besteedt vooral veel tijd aan het schetsen van de alternatieve wereld waarin het verhaal zich afspeelt, waardoor het verhaal langzaam op gang komt. Die wereld komt matig uit de verf, met het hedendaagse Amerika wel erg dicht onder de oppervlakte. De auteur heeft vele succesvolle titels op haar naam staan. Dit ‘urban fantasy’-boek zal volwassenen aanspreken die young adult fantasy ontgroeid zijn en liefhebbers van series als 'Buffy', 'Charmed' en 'Twilight'.

Jacqueline Wouda

Wat een boek! Na alle aankondigingen en het reikhalsend uitkijken naar de publicatiedatum van dit boek had ik erg hoge verwachtingen én die werden niet enkel ingelost … Anne Bishop wist ze zelfs te overtreffen.

De fantasywereld die deze schrijfster tot leven brengt is op een heel andere manier tot stand gekomen en ook al bevat ze herkenbare elementen, ze is toch vooral erg verschillend van de onze. De introductie en voorstelling van deze wereld was dan ook erg welkom. Op die manier ontdekken we immers dat er naast de menselijke bevolking ook Anderen bestaan en dat er achter deze ene omschrijving verschillende wezens schuilen. Door de jaren heen werden er afspraken gemaakt zodat beide soorten zonder al te veel problemen naast elkaar kunnen leven. Deze ‘verdraagzaamheid’ is echter heel broos waardoor er steeds spanning is tussen de Mensen en Anderen. Er is niet veel nodig om die spanning te laten escaleren.

In onze wereld is het hoogste risico van een wandeling in het Stadspark doorgaans de kans dat je een zakkenroller tegen het lijf loopt. Een wandeling in het Stadspark van Lakeside is heel wat gevaarlijker. Het is immers de plek waar Anderen samen leven, afgezonderd van de menselijke bevolking. Het is ook de plaats waar Meg terechtkomt wanneer ze ontsnapt en wegvlucht voor de mensen die haar zolang als ze zich kan herinneren hebben uitgebuit.

Meg is een heel intrigerend personage. Je merkt al snel dat er iets bijzonder is aan haar. Ze kent zaken bij naam en herkent ze van afbeeldingen maar weet vaak niet hoe je er mee om moet gaan. Samen met haar ontdekken we geleidelijk aan dat wat we op het eerste zicht te zien krijgen slechts een miniem voorproefje is van wat je allemaal kan terugvinden achter de schermen van het Stadspark.

In het begin krijg je veel nieuwe namen en termen te verwerken, maar het viel me ook op dat ik met elke bladzijde sneller leek te gaan lezen. Binnen de kortste keren zat ik helemaal in het verhaal en beleefde ik samen met Meg en de Anderen alles vanop de voorste rij.

Een van de voordelen bij dit boek is dat de schrijfster zich steeds focust op de karakters van haar personages en de klemtoon dus niet enkel op hun uiterlijke kenmerken legt. Verder vond ik het heel leuk dat ze er voor gekozen heeft om niet enkel de vaak voorkomende fantasywezens aan bod te laten komen. Naast gedaantewisselaars en vampieren leven er immers nog heel wat andere wezens in het Stadspark en vele van hen beschikken over grootse krachten.

Een nog groter pluspunt is dat deze wezens ook erg goed zijn uitgewerkt. De gedaantewisselaars worden bijvoorbeeld niet omschreven als troetelberen, maar hebben de geloofwaardige en soms gruwelijke trekken van heuse wolven. Dat die karaktertrekken ook naar voren komen wanneer ze zich in hun ‘menselijke’ gedaante bevinden draagt nog meer bij tot hun geloofwaardigheid.

Er is echter nog een pluspunt dat ik zeker wil vermelden en dat is het feit dat er in dit boek geen sprake is van een instant-love. Er komen zelfs geen grote liefdesverklaringen in voor en eigenlijk was het heel verfrissend om dit keer een realistische ontwikkeling te volgen waarbij de personages eerst elkaar moeten leren vertrouwen vooraleer ze vriendschappelijk met elkaar kunnen omgaan.

Dit eerste boek in de Anderen-reeks deed me beseffen dat slaap een overgewaardeerd maar jammer genoeg onmisbaar iets is. Ik heb me zelfs even afgevraagd of ik een afspraakje niet zou afzeggen zodat ik zou kunnen verder lezen. ‘Rode Letters’ is echt geweldig en ik heb bewust het voorproefje van ‘Zwarte veren’ niet gelezen, omdat dat het wachten op dit tweede deel alleen maar nog zwaarder zou maken. Eén ding is zeker … Anne Bishop heeft er alvast een nieuwe fan bij.

WOW! Dat was mijn eerste reactie bij het dichtslaan van dit boek. Hoe kan het dat ik nog nooit van Anne Bishop gehoord had? Zo’n goede schrijfster en toch zo’n goed bewaard geheim.
Alvast hartelijk bedankt Uitgeverij De Fontein om deze reeks te vertalen, want jullie hebben er een fan bij!

Ik lees graag Young Adult Fantasy, ook al ben ik een dertiger. Vampieren, weerwolven, onsterfelijken, elfen, tijdreizen, (gevallen) engelen, paranormale mensen, enz… kunnen mij heel erg bekoren.
Dit boek doet daar nog een schepje bovenop door een volwassen hoofdpersonage te combineren met allemaal bovennatuurlijke wezens.

Het boek begint met een korte geschiedenis van de wereld. Hierin leren we dat de mensen niet de eerste en enige wezens op de aarde zijn. Er bestaan ook ‘Anderen’ die de mensen als inferieur beschouwen. Na verschillende eeuwen zijn er afspraken gemaakt zodat de mensen en de Anderen naast elkaar kunnen wonen zonder al te veel incidenten. Maar deze vrede is heel wankel…

Het eerste hoofdstuk sleurde me onmiddellijk in het verhaal en maakte het me moeilijk om het boek neer te leggen. Vanaf de eerste zin zit je in de actie waarbij iemand op de vlucht is. Het gaat om Meg, een vrouw met een mysterieus verleden. Ze komt terecht in het Stadspark van Lakeside waar de Anderen wonen. Meg neemt de baan aan van Contactmens (een bemiddelaar tussen de mensen en de Anderen) omdat ze zich hierdoor kan verstoppen voor haar achtervolgers.

Als lezer kom je snel te weten dat Meg heel beschermend is opgegroeid waardoor ze weinig van het alledaagse leven weet. Ook de Anderen kent ze niet. De schrijfster heeft het heel goed aangepakt en laat de lezer de Anderen ontdekken via Meg. Zij leert de Anderen doorheen het verhaal kennen, waardoor ook wij hen beter leren kennen.
De Anderen zijn voor mij heel goed uitgewerkt. Je hebt weerwolven, vampieren, elementairen en shapeshifters in de vorm van kraaien, uilen, haviken, beren, coyotes. Omdat de meesten eerder dier dan mens zijn, vertonen ze ook in hun menselijke gedaante veel dierlijke eigenschappen.
De leider van het Stadspark is Simon Wolfgard, een wolf die een menselijke gedaante aanneemt om de mensen niet af te schrikken, maar die toch liever elke dag in zijn ware wolvengedaante zou rondlopen.

Ook al zijn de meeste Anderen niet verzot op mensen, toch leren ze Meg te accepteren en zelfs te vertrouwen. De meesten voelen ook aan dat Meg niet zomaar een mens is, maar iemand met een belangrijk geheim. Als haar achtervolgers het Stadspark binnendringen om haar te ontvoeren, breekt de hel los, want Meg hoort nu bij hen…

Het verhaal telt meer dan 500 pagina’s, maar op het einde vond ik het jammer dat het boek niet dubbel zoveel pagina’s telde. Ik zat volledig in het verhaal en las het boek heel snel uit. Ik kon het gewoon niet neerleggen. Helaas moet ik nu nog meer dan 2 maanden wachten op het vervolg. Het voorproefje op het einde van het boek belooft alvast een even spannend boek!

Ben je op zoek naar een spannend bovennatuurlijk boek dat je op het puntje van je stoel houdt en dat je slapeloze nachten bezorgt omdat je het boek niet kan neerleggen? Zoek dan niet verder en lees Rode Letters!
Ik kijk alvast uit naar Zwarte Veren, het 2e deel dat in mei verschijnt!

Onlangs liet De Fontein weten dat zij zouden beginnen met het uitgeven van Urban boeken. Even krabbelde ik mezelf achter mijn oren. Urban als in Urban Fantasy? Ja graag, want dit is een van mijn favoriete genres binnen young adult en daarbuiten. Met favorieten als Heksen en Demonen als mooi voorbeeld. Het eerste boek dat ze zullen uit gaan geven heet Rode Letters en is het eerste boek van een serie.

Ik ben helemaal verliefd geworden op dit boek. Het bevat immers alles waar ik van hou, en laat de dingen die ik juist een beetje zat ben achterwegen.

De hoofdpersoon is duidelijk ouder dan de YA broekies die we gewend zijn, 24, waardoor ik me juist heel gemakkelijk met Meg kon identificeren. Wat wel meteen opviel is dat ze zich helemaal niet groot en volwassen voordoet, iets wat ik ook in mezelf herken. Hierdoor zal het iemand van 15 niet storen dat de hoofdpersoon veel ouder is. Dit is prettig en lekker toegankelijk. Daarnaast heeft Meg een enorm grote wolk van mysterie om zich heen, waardoor je maar één ding echt wilt weten: wie is zij!?

Alle personages vond ik tof, al vond ik het soms wel lastig om er een plaatje bij te verzinnen. Anne Bishop strooit namelijk niet met uiterlijke beschrijvingen in het rond, maar laat de lezer duidelijk hun eigen fantasie aan het werk zetten. Dat vond ik niet zo erg hoor, want zo kon ik Simon zo knap maken als ik zelf wilde. Want man, hij is leuk! En Sam. Sammie is een poepiewoepie.

En daarmee komen we meteen bij het punt wat echt een beetje achterwege is gehouden; de romantiek. Het zit er heel subtiel in verweven, maar het is geen hoofdpunt. Heerlijk! Eindelijk eens een boek wat echt draait om de wereld en het vinden van jou plekje daarin. Ik verwacht dat de romantiek in deel twee zeker zal oplaaien, maar tot die tijd heb je meer dan 500 pagina’s de tijd om de wereld te leren kennen. En wat kan ik er van zeggen: ik hou er van. Echt. Wat een fantastische manier om vreemde wezens in onze wereld neer te zetten.

De krachten van de Anderen en de manier waarop ze met elkaar samenleven. De manier hoe wezens en dingen in mensen veranderen en hun magie uitoefenen; heerlijk. Ook het feit dat je bijna alles beleefd vanuit het perspectief van de Anderen, geeft je een heel ander beeld over de mensheid.

Echt, er is maar heel weinig wat ik niet leuk vind aan dit boek. Als ik dan toch iets moet noemen dan is het dat er in deze wereld een aantal woorden (bijvoorbeeld dagen) anders zijn. Dit vond ik weinig toevoeging hebben aan het geheel (en ergens ook niet passen bij Urban) en soms zelfs een beetje verwarrend. Het is niet mega storend, maar ik vond het wel een beetje jammer.

Verder moet je je echt niet laten afschrikken door de omvang, want dit verhaal verdiend het om gelezen te worden. Ik vind het echt heerlijk, het is helemaal mijn boek.

Hou jij ook van ‘Anderen’ die de samenleven met de mensheid, maar toch hun eigen wetten en regels hebben? Hou jij van spanning en een heerlijke worldbuilding. Wil jij een keer wat anders dan de eeuwige romantiek en de magie die om je oren vliegt? Hou je van puppy’s? Lees dan zeker dit boek! Het vervolg komt over een paar maanden al.. En ik moet bekennen; ik heb er zo veel zin in dat ik zelfs – voor deze ene keer – het extra eerste hoofdstuk heb gelezen.

Gewicht
0,689 Kg

Uit jaar:
2015

Uitvoering:
Paperback

Vertaald door:
Willeke Lempens

Oorsponkelijke titel
Written in Red

Aantal pagina's
544

NUR/NUGI
330,302

  • Logo2

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

Videogames

Games

Aanbieding

© 2018 - 2020 Zoek2ehands.nl - Zoek 2ehands | sitemap | rss