Via partner

Twaalf een jaar uit de Toscaanse keuken , Tessa Kiros

Artikelnummer: 9789058972156
Artikel 24 van 41
€ 4,00

KLIK HIER OM TE BESTELLEN VIA PARTNER

De tafel was prachtig gedekt... spaghetti met aubergines, tomaten en glanzende zwarte olijven. In de koekenpan gebakken lof, venkel en marzolino-kaas. Brood, tomaten, bonen en olijfolie. Pane co'sant. Zoete rode wijn, koffie ... Eenvoud waar ik zo van houd en smaken waar ik maar geen genoeg van kan krijgen.

MENINGEN: Goede recepten. Toscane is een Italiaanse regio die blijft trekken en de recepten uit die Toscaanse keuken hebben de 'noordelijke' keukens zeer beinvloed. Dit kookboek biedt recepten per maand; immers, de kracht van de Toscaanse keuken ligt in het creatief gebruiken van de seizoensproducten die dan op hun best zijn. Elke maand wordt ingeleid met een sfeervolle beschrijving van de veranderingen in het landschap en de natuur, wat er aan producten verkrijgbaar is, gevolgd door recepten op menuvolgorde. Niet alle recepten zijn typisch Toscaans, maar ze worden er wel allemaal bereid. De recepten zijn niet moeilijk en worden steeds kort toegelicht. De ingredientenopgave staat in de buitenmarge. Vooraf een inleiding over de Toscaanse keuken en de wijnen. Het receptengedeelte wordt besloten met een aantal basisrecepten (waar steeds correct naar verwezen wordt). Geillustreerd met mooie kleurenfoto's van gerechten, een aantal zwartwitfoto's en kleine tekeningen. De meeste recepten zijn voor 6-8 personen. Niet alle opgegeven ingredienten zijn hier algemeen verkrijgbaar (darmnet, scharrelkwartels, distelstengels, witte truffels). Alfabetisch receptenregister.Toos Verhoeven-van Raamsdonk

Het boek is weer een lust om te lezen en de recepten zijn geweldig. Haar veelzijdigheid in de keuken is fantastisch. Maar dat geldt eigenlijk voor al haar kookboeken.

Ik heb dit boek kado gekregen en wat een gaaf kado is dit. Ik had al een boek van Tessa Kiros, maar ook dit boek, Twaalf, staat weer boordevol gerechten die goed te maken zijn, maar ook die een goede aanvulling kunnen zijn voor een dinner dat je geeft. Van gewone pasta's, tot een apart gerecht als bijvoorbeeld Risotto met aardbeien. Deze laatste heb ik als eerste gemaakt uit dit boek en het is naast de aardbeien met balsamico-azijn al meteen mijn favoriete recept uit het boek. Het is leuk geschreven en voorzien van mooie foto's. Eigenlijk zou iedere kookhobbyist, eigenlijk zelfs elke kok de boeken van Tessa Kiros moeten hebben. Dit zijn niet alleen kookboeken, met deze boeken ga je gewoon lekker een paar uur op je bank zitten om in weg te lezen. Tessa krijgt tot nu toe voor alle boeken 5 sterren.

Op zoek naar een boek over de Toscaanse keuken kwam ik bij dit boek uit. In tegenstelling tot vele andere boeken zijn zeer veel recepten uit dit boek erg toegankelijk en goed te bereiden en niet te vergeten het resultaat is verrukkelijk. Waar je wel een beetje rekening mee moet houden dat we in Nederland iets achterlopen op de Italiaanse maanden dus soms zijn verse producten nog niet te krijgen die wel voor een bepaalde maand staan aangegeven. Ik gebruik dit boek nu al 5 maanden (nog 7 te gaan dus) maar ik heb al vele recepten gemaakt en dat kan ik niet van alle andere Italiaanse kookboeken zeggen die ik heb.

Opnieuw een onbeschrijfelijk mooi kookboek van Tessa Kiros. Smaakvolle, eenvoudige en pure gerechten. Sluit je ogen na het lezen van de recepten en je kunt de gerechten proeven!

Zodra ik het kookboek ‘Twaalf; een jaar uit de Toscaanse keuken’ van Tessa Kiros bij Zoek2ehands.nl besteld had, wilde ik het eigenlijk gelijk in mijn handen voelen (de volgende ochtend werd mijn wens gelukkig vervuld). Iedere keer weer geniet ik van de kookboeken van Tessa Kiros. Ze zijn prachtig om te zien en om uit te koken. Een juweeltje van binnen als van buiten. Zowel de recepten als de verhalen zorgen ervoor dat ik als een Alice in Wonderland in het boek val en de alledaagse beslommeringen even kan vergeten.
De recepten zijn eenvoudig geschreven en er worden alternatieven aangereikt om bepaalde ingrediënten te kunnen vervangen. Gisteren heb ik het recept Ludi’s kip uit ‘De smaak van mijn herinnering’ gekookt. Dit was een groot succes. De kip was heerlijk fris van smaak, de aardappeltjes en uien smaakten naar meer. De hele knoflooktenen waren zo zacht als boter, ze konden zo uit de schil gezogen worden. Verrukkelijk! Dit weekend ga ik Tagliata con rucola ed aceto balsamico (dichtgeschroeide rosbief met balsamicoazijn) en Torta di limone (citroentaart) maken uit haar kookboek ‘Twaalf’. Ik kan niet wachten tot het weekend is…

Gewicht
1,168 Kg

Uit jaar:
2004

Uitvoering:
Hardcover

Uitgever(Label):
Terra onderdeel Lannoo-groep, Warnsveld

Fotografie (Foto's)
Manos Chatzikonstantis

Vormgeving (Lay-out, Opmaak):
Erik Richèl

Tekeningen van:
Michal Touros

Vertaald door:
Martine C. Philipse

Oorsponkelijke titel
Twelve

Aantal pagina's
304

NUR/NUGI
442 Keuken per land en streek

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

Links

DVDs

Videogames

Games

© 2018 - 2024 Zoek2ehands.nl - Zoek 2ehands | sitemap | rss