MOMENTEEL BIJ ONS UITVERKOCHT

Een beknopte geschiedenis van alles , Ken Wilber

Artikelnummer: 9789056370398
Vorige Artikel 8 van 32 Volgende
€ 12,50
Het artikel is uitverkocht.

Ken Wilber ontvouwt in dit boek inderdaad een theorie over de ontwikkeling van de mensheid, en zet hierin de ontwikkeling van het bewustzijn centraal. De ontwikkeling van een nomadische naar een agrarische samenleving hangt samen met veranderingen in onze visie op onszelf, ons bewustzijn. Datzelfde geldt voor de opkomst van de industriële samenleving, voor het feminisme, de ecologie, etcetera. Wilber schetst in een bij vlagen magistraal betoog een beeld van de ontwikkeling van de mensheid.
Zijn visie is er niet zomaar een. Hij stelt dat hij geen nieuwe feiten aandraagt, maar zich baseert op dat wat reeds bekend en bewezen is. Hij legt naar zijn eigen zeggen slechts verbanden tussen de dingen die we allang weten.
Een nieuwe theorie: ja, maar niet zomaar een.
Een boek dat prikkelt en aan het denken zet.

MENINGEN: De bekende Amerikaanse theoreticus van de transpersoonlijke psychologie Wilber (1949) biedt in dit omvangrijke boek een samenhangende visie omtrent wetenschappelijke stromingen (onder meer fysica, systeemtheorieën, psychologie, kunstgeschiedenis, mystiek) die aandacht hebben voor de evolutie van het bewustzijn. Zijn betoog handelt over materie, leven, denkvermogen en de vier gezichten van Geest (het ware, goede, schone, oprechte) én de evolutionaire stromingen die deze in een patroon samenbrengen. Hij onderscheidt vier kwadranten van ontwikkeling die op elk proces betrokken moeten worden: de uiterlijke dimensie die meetbaar is; de innerlijke dimensie die geïnterpreteerd moet worden; de individuele dimensie; de sociaal-collectieve context. Zijn toelichtingen in een boeiende vraag-antwoordvorm leiden tot demystificatie en ontmaskering. Hij geeft commentaren op onder meer therapeuten die wegen naar de volledige waarheid beloven, de vernietiging van het milieu, new age-visies die eenzijdig op het Zelf gericht zijn. Hij pleit voor de vereniging van duurzame groei en duurzame spiritualiteit. Bedoeld als inleiding tot de 'Kosmos-trilogie' waarvan het eerste deel in 1995 is verschenen: 'Sex, Ecology, Spirituality' (nog niet vertaald).

Redactie

Heldere boodschap

Gewicht
0,632 Kg

Uit jaar:
1997-2004

Uitvoering:
Paperback

Vertaald door:
Frank Visser

Oorsponkelijke titel
A brief History of Everything

Aantal pagina's
398

  • Logo2
© 2018 - 2020 Zoek2ehands.nl - Zoek 2ehands | sitemap | rss