MOMENTEEL BIJ ONS UITVERKOCHT

HANDBOEK TAI CHI CHUAN , Wong Kiew Kit

Artikelnummer: 9789063255473
Vorige Artikel 13 van 32 Volgende
€ 13,00

In China wordt de martiale kunst Tai-Chi Chuan gebruikt bij het voorkomen en behandelen van bepaalde ziektes, en in het algemeen bij het bevorderen van een goede gezondheid en conditie. Evenwicht, innerlijke kracht en zelfverdediging worden bereikt door regelmatige beoefening. Ook in het Westen raakt de heilzame werking van Tai Chi Chuan steeds meer bekend; voor een groeiende schare westerse beoefenaars is zij_ een succesvol middel om Stress tégen te gaan en een gezonde levenswijze te bewerken.

Het Handboek Tai-Chi Chuan geeft een compleet overzicht van deze en alle andere aspecten van deze Chinese gevechtskunst. De basistechnieken, de verschillende stijlen, de achtergronden, de filosofie van Tai-Chi Chuan en de toepassing in het dagelijks leven worden uitgelegd op een manier die zowel de beirinnër als de gevorderde beoefenaar aanspreekt.

MENINGEN: De kunst en het wijsgerige gedachtegoed van Tai-Chi Chuan komen voort uit de Chinese krijgskunde. Deze gevechtstechniek kan worden aangewend om op een zachte liefhebbende wijze het lichaam en de geest te trainen en te ontwikkelen. Fysiek en psychisch evenwicht wordt verkregen door het op de juiste manier laten werken van de energiestromen Yin, dat staat voor passief, en Yang, dat duidt op activiteit. Bij het toepassen van de technieken is het van het hoogste belang zich bewust te zijn van de basisprincipes, te weten ontspannen houding, geconcentreerde geest, meditatief handelen, harmonie en buikademhaling. In de traditie wordt Tai-Chi Chuan een taoïstische kunst genoemd vanwege de banden met het werk van Lao Tze, de Tao Te Tjing. De auteur, een Chinese meester in deze gevechtskunst, geeft in dit werkboek een oefenprogramma vanaf het meest elementaire niveau tot het hoogste niveau. Ondersteund door gedetailleerde tekeningen worden de oefeningen stap voor stap geanalyseerd. Daarbij is het taalgebruik zowel transparant als poëtisch. Het werkboek, dat wordt besloten met noten, bronnen en een register, nodigt uit om de theorie aan de praktijk te toetsen. Met zorg uitgegeven. Bevat noten, bibliografie en register.
(Biblion recensie, Ruud Booms.)

Het is echt een heel goed boek, voor de gevorderde leerling

Gewicht
0,631 Kg

Uit jaar:
1997-1998

Uitvoering:
Hardcover

Vertaald door:
Martin Koeman

Oorsponkelijke titel
The complete book of Tai Chi Chuan

Aantal pagina's
366

NUR/NUGI
613

  • Logo2
© 2018 - 2020 Zoek2ehands.nl - Zoek 2ehands | sitemap | rss