MOMENTEEL BIJ ONS UITVERKOCHT

Als een wit zeil op de blauwe zee Het mooiste uit Krishnamurti , J. Krishnamurti

Artikelnummer: 9789062710287
Artikel 1 van 27 Volgende
€ 10,00

Jiddu Krishnamurti geldt als een van de meest oorspronkelijke denkers van onze tijd. Miljoenen mensen over de hele wereld die met zijn opgetekende toespraken vertrouwd zijn, beschouwen hem als een van de grote hedendaagse filosofen. Zelf wilde hij geen goeroe zijn en maakte hij geen enkele aanspraak op gezag.
Als een wit zeil op de blauwe zee - het mooiste van Krishnamurti is een ideale introductie voor iedereen die nog niet eerder met zijn werk in aanraking is gekomen. Deze unieke bloemlezing uit de grote hoeveelheid beschikbare teksten is samengesteld door Hans van der Kroft (1928), oud bestuurslid van de Stichting Krishnamurti Nederland en van de Krishnamurti Foundation Trust in Engeland. Hij is tevens een van de belangrijkste Nederlandse vertalers van het werk van Krishnamurti.

MENINGEN: De laatste jaren verscheen er bij uitgeverij Synthese een kleine twintigtal vertaalde geschriften uit het omvangrijke oeuvre van de internationaal beroemde Indiase levensleraar Jiddu Krishnamurti (1895-1986). Hans van der Kroft, bestuurslid van de Stichting Krishnamurti Nederland, nam veel van de vertalingen hiervan op zich en selecteerde op verzoek van de uitgeverij voor dit boek hieruit de mooiste uitspraken en inzichten van de man die vooral streefde naar onvoorwaardelijke vrijheid voor iedereen en dus iedere vorm van autoriteit of leer verwierp ten faveure van de rijkdom van het hier en nu. In Nederland is de man geen onbekende omdat in Eerde bij Ommen vanaf 1924 het Europese hoofdkwartier van de organisatie rondom hem, de Orde van de Ster in het Oosten, was gevestigd. Het thematisch bereik loopt onder andere van karma, via gehechtheid, aandacht, huwelijk en seks tot en met computers. Het boek vormt naast het seriedeel 'Krishnamurti, een kennismaking' (2002)* een verdere introductie tot 's mans leven en werk, maar met een kortere inleiding. Inclusief een achttiental fotopagina's uit zijn hele levensloop.

J. Hodenius

Gewicht
0,277 Kg

Uit jaar:
2007-2008

Uitvoering:
Paperback

Vertaald door:
A. Korndörffer+H. van der Kroft+H.W. Methorst+M.L. Montulet+M. Plettenburg+A. Spijker-Bouuart+J. Spijker-van Weerlee+T. de Waal

Aantal pagina's
189

NUR/NUGI
730

  • Logo2
© 2018 - 2019 Zoek2ehands.nl - Zoek 2ehands | sitemap | rss