MOMENTEEL BIJ ONS UITVERKOCHT

Zelf kaas maken 50 heerlijke kazen die u kunt maken in uw eigen keuken , T. Smith

Artikelnummer: 9789059206168
Artikel 38 van 41
€ 12,00

50 heerlijke kazen die u kunt maken in uw eigen keuken.

Kaasmaken is een kunst en een fascinerend tijdverdrijf. Met dit boek verandert iedere hobbyist in een kaaskunstenaar. De meeste benodigdheden heeft u al in huis en als u geduldig te werk gaat, krijgt u kaas die veel verser en lekkerder is dan die uit de winkel.

Als bij het noemen van namen als cantal, provolone of stilton met bosbessen het water u in de mond loopt, en als uw nieuwsgierigheid wordt geprikkeld door minder bekende namen als Cabra al vino, Halloumi en Crottin, dan mag dit boek niet in uw boekenkast ontbreken.

MENINGEN: Deel 1 vertelt de lange geschiedenis van het kaasmaken op een onderhoudende wijze, waarbij belangrijke - ook actueel bestaande - feiten m.b.t. kaas worden vermeld. Ook worden allerlei grondbeginselen van kaas maken eenvoudig en duidelijk uiteengezet. In deel 2 wordt ingegaan op de diverse basistechnieken welke de kaasmaker dient te beheersen en kan toepassen bij het thuis maken van kaas. Vervolgens zijn er hoofdstuksgewijs diverse recepten, resp. voor beginners, iets gevorderden en ver gevorderden. Al deze recepten betreffen, meer of minder bekende, internationale kaassoorten (zoals: cheddar, brie, Goudse, emmentaler ed.); totaal 50 verschillende soorten (recepten). De receptbeschrijvingen zijn volledig en duidelijk. Toch blijven eigen interpretatie, de toepassing van de technieken- en ook die voor de diverse specifieke ingredienten - veel eisen stellen aan oefening en doorzettingsvermogen; dit m.n. door de zeer kritische eisen die bij het proces van kaasmaken aan de hobbyist worden gesteld. Indien deze 'kaasmaker-thuis' echter aan genoemde voorwaarden voldoet, dan kan hij/zij deel 3 van dit mooie boek gaan toepassen, n.l.: zijn/haar zelfgemaakte favoriete kaassoorten op de aanbevolen, professionele, manier serveren. Met register.

D.M. van Helden-Pol

Zelf verse kaas maken in eenvoudige keuken. Het kan met dit boek van T. Smith. Goed beschreven in stappen hoe men redelijk eenvoudig vele kazen kan maken. Het is een goed boek voor de beginnende thuis-kaasmaker. De vertaling (oorspronkelijk boek uit USA) laat soms te wensen over. Desalniettemin van mij 4 sterren! Joep van de Kaas/Kaasexperia

In dit boek vind je achtergrondinformatie over kaas en natuurlijk heel veel recepten.
Van heel eenvoudig naar steeds complexer. Helder en duidelijk beschreven.

Duidelijk boek. Goede foto’s.

Gewicht
0,617 Kg

Uit jaar:
2007-2017

Uitvoering:
Paperback

Omslagontwerp (Vormgeving omslag):
Ton Wienbelt (Den Haag)

Vertaald door:
Nienke van der Hoeven (Vitataal)

Oorsponkelijke titel
Making Artisan Cheese

Aantal pagina's
176

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

Links

DVDs

Videogames

Games

© 2018 - 2024 Zoek2ehands.nl - Zoek 2ehands | sitemap | rss