Via partner

Ayurvedisch koken voor de Westerse keuken alledaagse recepten uit de Westerse keuken bereid volgens de Ayurvedische principes , A. Morningstar

Artikelnummer: 9789063783976
Artikel 41 van 41
€ 22,00

KLIK HIER OM TE BESTELLEN VIA PARTNER

Amadea Morningstar
Ayurvedisch koken voor de Westerse keuken
Alledaagse recepten uit de Westerse keuken bereid volgens de Ayurvedische principe
Prijs: 18,50
Pagina's: 416
Bindwijze: Paperback
ISBN: 978 90 6378 397 6

Ayurvedisch koken voor de Westerse keuken geeft talloze smakelijke en gezonde recepten gebaseerd op Ayurvedische principes en gaat voort op de weg die in Het Ayurvedisch Kookboek (van dezelfde auteur) is uitgestippeld. Net als in haar voorgaande boek, dat reeds bij velen een vaste plaats heeft verworven op de keukenplank, maakt Amadea Morningstar ook in dit kookboek gebruik van (verse) ingrediënten die gemakkelijk verkrijgbaar zijn en legt ze uit hoe een ayurvedische maaltijd het best bereid kan worden.

Ayurvedisch koken is het bewust creëren van een evenwicht tussen de 'oerkracht' van het leven, onze geest en de maaltijden die wij gebruiken. Wanneer deze balans verstoord is - en wij last hebben van vervelende klachten of een slechte conditie - kunnen we die herstellen door het gebruiken van op onze persoonlijke constitutie afgestemde maaltijden.

Op de juiste wijze toegepast en zonder dogmatisch te zijn, biedt het koken volgens de Ayurvedische principes de mogelijkheid tot het verkrijgen of behouden van een goede lichamelijke en geestelijke conditie en biedt het tevens bescherming tegen allerlei alledaagse kwalen; het zorgt tegelijkertijd voor een perfecte balans tussen lichaam en geest.

Door de overzichtelijke opzet, de korte en bondige en voor iedereen begrijpelijke omschrijvingen van diverse Ayurvedische begrippen en door de subtiele combinatie van Ayurvedische principes met verse ingrediënten, krijgt 'gewoon' gezond eten in Ayurvedisch koken voor de Westerse keuken een geheel andere dimensie.

MENINGEN:De auteur, reeds vele jaren werkzaam als voedingsdeskundige, verdiepte zich jaren in de Ayurveda, een vijfduizend jaar oude gezondheidsleer uit India die uitgaat van een streven naar harmonie op psychisch, lichamelijk en geestelijk vlak, waarin preventie een grote rol speelt. Haar tweede kookboek biedt talloze recepten: eenvoudig te bereiden, smakelijk, met gebruikmaking van natuurlijke, onbewerkte producten, passend in het leefklimaat. Daarnaast echter verweeft zij haar recepten met omschrijvingen van ayurvedische begrippen en principes waardoor de lezer meer begrip krijgt voor de diepgang van deze leer. Handig zijn de symbolen voor de seizoenen en het constitutietype bij de recepten. In de Bijlagen behandelt zij o.a. de individuele constitutie, voedingsrichtsnoeren, menu's, diëten enz. Een uitstekend register, uitgebreide literatuurlijst en overzichtelijke tabellen vormen een goede aanvulling. De ontspannen verteltrant doet weldadig aan. Een praktisch en inzichtbiedend kook-, lees- en leerboek. Met bijlagen, verklarende woordenlijst, literatuurlijst, register van recepten en een register op ingrediënten. Kleine druk.

Redactie

Dit boek geeft een goede handleiding hoe je goed, gezond en lekker kunt koken. Moeilijke begrippen worden eenvoudig uitgelegd. Bij elk recept staat duidelijk omschreven wat je moet doen. Een beetje jammer dat er geen foto's van de gerechten instaan.

Interessant boek wordt duidelijk begrippen uitgelegd.
Je moet wel wat weten van het ayurvedisch gebeuren.
Mooi kookboek met veel recepten.

Met aarzeling en wantrouwen (we worden overstroomd door boeken over voeding) toch op aanraden van 'n goede kennis dit boek aangeschaft.
Na uitgezocht te hebben tot welk type ik behoor (via uitleg in het boek) begonnen met enkele recepten. Ruime keuze in recepten zowel ontbijt, lunch, dinner, snacks, dessert en drankjes. Resultaat: Gelukkig positief! Ook De 'mee-eters' thuis waren positief. Hoewel ik niet altijd het juiste type van al mijn huisgenoten opgezocht heb. Meeste ingredienten waren in de locale suup te vinden, enkele anderen (pintobonen/cilantroblaadjes) via de bioshop. De uitvoering vond ik helder en goed te doen. De smaak was zeker oke. Soms vreemd. Jammer, geen foto's die kunnen helpen om trek te krijgen of illustreren hoe het uiteindelijke resultaat (zou) moet zijn. Het boek is eigenlijk voor de Amerikaanse markt en dat vind je wel terug in de recepten en ingredienten.

Het boek geeft uitgebreide informatie over ayurvedisch koken, de achtergronden, de effecten etc. Het is vlot en helder geschreven, en de recepten zijn over het algemeen niet moeilijk en bieden veel inspiratie om zelf aan de slag te gaan.
Pluspunt is ook de interessante literatuurlijst.

Dit boek is de bijbel tot de levens kunst.
Het is veelzijdig en je zult met dit boek zeker een betere gezondheid creëren.Ik vind het en prachtig boek.

Een prima boek voor een gezond leven. Dit boek gaat niet allen over ayurveda principes maar ook goed recepten voor elke dosha (lichaam) type. Een aanrader!

Gewicht
0,631 Kg

Uit jaar:
1998

Uitvoering:
Paperback

Omslagontwerp (Vormgeving omslag):
Séan Mallon

Vertaald door:
Hajo Geurink

Oorsponkelijke titel
Ayurvedic Cooking for Westerners

Aantal pagina's
431

NUR/NUGI
720,444,441

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

Links

DVDs

Videogames

Games

© 2018 - 2024 Zoek2ehands.nl - Zoek 2ehands | sitemap | rss