Via partner

Omgaan Met Ziekte een gids voor de patiënt, het gezin en de zorgverlener , M. Keirse

Artikelnummer: 9789020955323
Vorige Artikel 5 van 12 Volgende
€ 8,00

Omgaan met ziekte is voor de patiënten en hun omgeving een ongemeen zware opgave Hoe ga je met de ziekte om? Hoe zorg je er als ondersteuner voor dat je én goed zorgdraagt voor de zieke in je omgeving én zelf voldoende weerbaar blijft en de extra druk aankunt? Een waardige opvolger van Manu Keirse's klassieker & bestseller Helpen bij verlies en verdriet Ziek zijn kan een patiënt en zijn of haar omgeving zwaar vallen. Als zieke word je afgesneden van je vertrouwde gewoontes en moet je leren om te gaan met het verdict van een zware diagnose en behandeling. Ook je ondersteunende omgeving kan onder zware druk komen te staan. Omgaan met ziekte biedt daarom een houvast zowel voor de zieke zelf als voor allen die zieken willen ondersteunen: artsen, zorgverleners, familieleden, vrienden en ziekenbezoekers. Ook personeelsverantwoordelijken en leerkrachten in scholen zullen er een hulp in vinden om medewerkers en leerlingen, die in hun omgeving met ziekte worden geconfronteerd, beter te begrijpen. Manu Keirse reikt in zijn boek vele uit het leven gegrepen ervaringen aan. Dit maakt van Omgaan met ziekte een onmisbaar boek voor al wie zelf of in zijn nabije omgeving met een ernstige ziekte in aanraking komt.

MENINGEN:Deze gids voor de patient, het gezin en de zorgverlener is dichtbij alle mensen geschreven die getroffen worden en betrokken zijn door en bij een ernstige ziekte. Het boek beschrijft het proces van hoop op herstel, maar ook het omgaan met de angst en ontkenning bij de ontdekking van een mogenlijk levensbedreigende ziekte. Een aangrijpende, maar ook intieme, hoopvolle menselijke gids. De momenten in het proces spreken voor zich. Een aanrader voor alle betrokkenen in deze tijd van de introductie van de marktwerking in de gezondheidszorg in Nederland. Het boek laat goed zien dat omgaan met ziekte een bijzonder interactief proces is. De auteur is hoofddocent geneeskunde aan de universiteit van Leuven.

L. van 't Veen

Een boek gericht aan patient, gezin en zorgverlener. Een warm boek voor ieder die ernstig ziek wordt of hierbij betrokken is. De schrijver is hoofddocent geneeskunde aan de universiteit van Leuven en heeft duidelijk ervaring met dit gegeven.
Manu Keirse beschrijft het proces van hoop op herstel en het omgaan met angst en ontkenning. Aangrijpend, intiem en hoopvol van tekst.
Omgaan met ziekte is een interactief proces, zo blijkt duidelijk uit dit boek.

Gewicht
0,638 Kg

Uit jaar:
2004-2005

Uitvoering:
Paperback

Omslagontwerp (Vormgeving omslag):
CitroenCitroen

Aantal pagina's
359 incl. Literatuurkeuze

NUR/NUGI
740

  • Logo2
© 2018 - 2020 Zoek2ehands.nl - Zoek 2ehands | sitemap | rss