MOMENTEEL BIJ ONS UITVERKOCHT

Vechten met gerechten tegen glutengevoeligheid en coeliakie voedingswijzer, recepten en adviezen , T. Koolsbergen + Janneke Vreugdenhil Serie: Vechten met gerechten

Artikelnummer: 9789059562363
Artikel 3 van 8
€ 3,00

Overgevoeligheid voor het gluteneiwit komt in West-Europa in toenemende mate voor. Voorzichtige schattingen gaan uit van een op de tien mensen. Algemeen bekend is de echte allergie voor gluten, coeliakie geheten, maar het effect van de vaker voorkomende, geniepige intolerantie voor gluten is helaas minder bekend in de gezondheidszorg. Zo kan het voorkomen dat iemand gediagnosticeerd wordt met een 'spastische darm' en het advies krijgt om maar flink volkorenbrood te eten. De klachten worden alleen maar erger, terwijl de oplossing ligt in het vermijden van gluten. Dat is niet zo eenvoudig als het lijkt, want basisproducten als brood, pasta en aanverwanten komen opeens op de zwarte lijst te staan. Het derde deel in de succesvolle reeks Vechten met gerechten belicht de ins en outs van gevoeligheid voor gluten. De lastige medische materie wordt op nuchtere wijze vertaald naar voor de leek toegankelijke kost. Een honderdtal inventieve, glutenvrije recepten uit de wereldkeuken maken het leven met glutenintolerantie of coeliakie een stuk gemakkelijker. Vechten met gerechten bij glutenintolerantie en coeliakie is een optimistisch en positief getint vademecum, vanuit de praktijk geschreven door een arts en een culinair journalist. Een klachtenchecklist, casuïstiek, adressenlijst en suggesties voor buitenshuis eten maken dit boek tot een complete en praktische zelfhulpgids. Titi Koolsbergen is arts en leidt een kliniek voor natuurlijke gezondheidszorg in Den Bosch. Janneke Vreugdenhil is culinair journalist, heeft een dagelijkse column in NRC Next en heeft diverse kookboeken op haar naam staan. Eerder schreven zij samen al twee succesvolle boeken in de Vechten met gerechten-reeks.

MENINGEN: Dit derde boek in een reeks behandelt glutengevoeligheid en coeliakie. Koolsbergen bespreekt vanuit de complementair geneeskundige hoek het verschil tussen de officieel erkende glutenintolerantie (coeliakie) en de in natuurgeneeskundige kringen gangbare overgevoeligheid voor gluten. Vreugdenhil, culinair journaliste en zelf gevoelig voor gluten, geeft praktische aanwijzingen voor een glutenvrij dieet en vele aantrekkelijke recepten. Het theoretisch gedeelte sluit aan bij de heersende trend van het oerdieet, bevat enkele hinderlijke onjuistheden, heeft af en toe een licht godsdienstige inslag ('de Ontwerper'), maar verwijst mensen bij twijfel wel de weg naar de reguliere arts voor een correcte diagnose en behandeling. De glutenvrije recepten zijn zeer gevarieerd en afkomstig uit de internationale keuken. Uitgangspunt zijn volwaardige, zo min mogelijk bewerkte producten. Na de recepten volgen een hoofdstuk met tips voor glutenvrij eten buitenshuis, een lijst met nuttige adressen en websites, een casusbeschrijving, een bibliografie en een register. Tweekleurendruk met een enkele foto in de steunkleur groen.

Ieneke Fonck

Bemoedigend boek. Volledig en duidelijk, met veel fijne recepten.

Gewicht
0,601 Kg

Uit jaar:
2009

Uitvoering:
Paperback

Omslagontwerp (Vormgeving omslag):
Wil Immink

Omslagillustratie:
Fotolia/Yong Hian Lim

Aantal pagina's
199

NUR/NUGI
893

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

Links

DVDs

Videogames

Games

© 2018 - 2024 Zoek2ehands.nl - Zoek 2ehands | sitemap | rss