MOMENTEEL BIJ ONS UITVERKOCHT

Handboek voor de perfecte kip van boer tot bord , Marcus Polman

Artikelnummer: 9789059566187
Artikel 33 van 41
€ 7,00

Hoe bereid je de perfecte kip?
Dat we met een grote boog om de plofkip heen moeten lopen weten we inmiddels allemaal. Maar hoe herken je een echte kwaliteitskip? Hoe krijg je thuis zo'n lekker krokant velletje voor elkaar? Hoe ontbeen en vul je stap voor stap een bout of hele kip? En wat is het geheim van de perfecte bouillon?
Handboek voor de perfecte kip geeft de definitieve antwoorden. Marcus Polman bezocht tientallen boeren, chefs, poeliers en slagers in binnen- en buitenland om te onderzoeken wat er komt kijken bij het bereiden van een superieur kippetje. 
Daarbij geeft hij 25 klassieke kiprecepten: van een foolproof coq au vin tot in eendenvet gekonfijte kippenbout; van Bresse-kip à la crème tot all American fried chicken met zelfgemaakte chilisaus. Inclusief een hoofdstuk over hoe je kip van kop tot kont benut.
Marcus Polman is culinair journalist en auteur van de succesvolle kookboeken De perfecte kok en Handboek voor de perfecte steak. Hij is hoofdredacteur van het online foodmagazine FavorFlav.com en is jurylid van het tv-programma MasterChef Holland.

MENINGEN:Dit mooi uitgegeven en prettig hanteerbare kookboek met kiprecepten is in de eerste plaats een handboek. De auteur, die zich breed georiënteerd heeft bij boeren, chefs en poeliers, onderricht de lezer in de kunst van het bereiden van de kwaliteitskip, waarbij kruiden, marinades en pekelen, maar ook technische aspecten als vullen, opbinden en aansnijden ruim aan bod komen. Een overzicht aan kippenrassen en reportages over beroemde kippenfarms en een anatomie van de kip gaan vooraf aan de recepten: klassiekers uit de Franse keuken, maar ook verrassende exotische gerechten uit India, Indonesië, Jamaica of de Verenigde Staten, steeds met een uitgebreide en ook voor de amateurkok niet afschrikwekkende handleiding. Met adressenlijst. Geïllustreerd met kleurenfoto's. Met register.

Matthieu Kockelkoren

Weer een lekker boek van masterchefjurylid Marcus Polman, voor de gezonde vleeseter. Al bladerend word je wijzer over het meest gegeten stukje vlees. De landelijke Franse sfeer die uit het boek opstijgt inspireert om te gaan koken. Het is een toegankelijk boek met, voor een kok als ik, te begrijpen en uitvoerbare recepten. En een goede cadeautip voor vaderdag.

ik kan eindelijk n kip goed aansnijden. Naast veel fijne recepten, veel heerlijke klassiekers, ook de anatomie van de kip goed in beeld en tekst. Mooie foto's. Echt aanvulling bij mijn andere kookboeken

Wederom een heerlijk en informatief boek van Marcus Polman, met prachtige recepten maar ook super goeie en nuttige (achtergrond) informatie. Perfecte aanvulling op de serie.

Een fijn boek. Lekkere gerechten, mooie lay out. En leuke achtergrondinformatie over rassen en fokkerijen.

Ben een fan van de boeken van Marcus Polman: na zijn geweldige kookboeken over de perfecte steak en het perfecte varken, nu dus die van de perfecte kip. Lees het boek door en je meer over de kip dan de gemiddelde Barnevelder. Wat een feitjes. Waar zitten de beste stukken vlees, welke bijzondere rassen zijn er, tien gouden regels om je kip te bereiden. En dan zelf handen uit de mouwen: tijd om de overheerlijke, verrassende recepten uit te proberen. We zijn bepaald geen keukenprinsen, maar dankzij de simpele receptuur zijn de kippen die Polman voorschotelt meteen de smakelijkste die op je bord kunnen belanden: leve de gepelde piepkuikens van het spit en kip à la crème van moeder Blanc. Kortom, voorlopig zijn we nog wel even aan het 'kippenrellen'. Totdat zijn volgende boek weer uitkomt natuurlijk. Vis? Die ontbrak nog en lijkt me een logische volgend onderwerp voor zijn kookboek. Ik kan niet wachten.

Een perfecte opvolger op Perfecte Steak en Varken van Marcus Polman. 
Vol goede tips en heerlijke recepten. Een must voor in de keuken. 
Aanrader!

Een waardige opvolger van Handboek voor de perfecte steak en Het perfecte varken, van boer tot bord.

De Perfecte Kip is meer dan een kookboek (zoals eigenlijk alle boeken van Marcus Polman). Zo lees je in De Perfecte Kip o.a. waar je op moet letten bij aanschaf, hoe je een kip op moet binden, hoe je een kip moet snijden, adressen waar je de lekkerste kippetjes kunt eten etc. En natuurlijk recepten. Ik heb er inmiddels een paar van geprobeerd. Allemaal heerlijk en, niet onbelangrijk, ook voor een niet masterchef redelijk makkelijk uit te voeren. Mooie aanvulling in kookboekenkast!

Was een cadeautje maar zag er erg leuk

goede duidelijke recepten

Duidelijke receptuur en verrassend.

Gewicht
0,632 Kg

Uit jaar:
2017

Uitvoering:
Hardcover

Tekeningen van:
Ingrid Bockting

Aantal pagina's
175

NUR/NUGI
440

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

Links

DVDs

Videogames

Games

© 2018 - 2024 Zoek2ehands.nl - Zoek 2ehands | sitemap | rss