MOMENTEEL BIJ ONS UITVERKOCHT

Jerusalem [Nederlandstalig] , Yotam Ottolenghi

Artikelnummer: 9789059564664
Artikel 32 van 41
€ 32,50
Het artikel is uitverkocht.

Na Plenty en Ottolenghi Het kookboek het langverwachte derde kookboek van bestsellerauteur Yotam Ottolenghi

Over Jeruzalem
'De geuren en smaken van deze stad zijn als onze moedertaal. Voor ons definiëren ze troost, opwinding, vreugde, geluk. Alles wat we proeven en koken wordt gefilterd door het prisma van onze jeugdervaringen: de maaltijden die onze moeders maakten, de dagen die we opde markt doorbrachten, de geiten en schapen die door de heuvels zwierven, de verse pita met lamsgehakt, fijngesneden peterselie, gerookte koteletjes, zwarte vijgen, stroperig zoet gebak.

Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi zijn de twee mannen achter de succesvolle Londense deli's met de naam Ottolenghi. Naast koken delen ze een andere passie: die voor hun thuisstad Jeruzalem. Beide mannen zijn in hetzelfde jaar in deze stad geboren, Sami aan de Arabische kant, Yotam aan de Joodse kant. Bijna dertig jaar later ontmoetten ze elkaar in Londen en ontdekten dat zij hun taal, geschiedenis en liefde voor lekker eten met elkaar deelden.

MENINGEN: Derde boek van de joodse Ottolenghi en de Palestijnse Tamimi die beiden, onafhankelijk van elkaar, hun jeugd in Jeruzalem doorbrachten. Voor een BBC-serie gingen ze terug naar hun stad en zochten exponenten van verschillende keukens en kookstijlen die daar te vinden zijn: joods sefardisch, joods asjkenasisch, Palestijns, de keuken van joden uit Tripoli, van Armeniërs, Russisch- en Grieks-orthodoxen en nog veel meer. Restaurant- en thuiskoks en handelaren vertellen hen hoe zij koken. Iedere discussie over authenticiteit van een gerecht is volgens hen zinloos; daarom bij alle recepten informatie over de oorsprong en over veranderingen en aanpassingen, afhankelijk van de leefomgeving. Het resultaat is een kleurrijk boek vol goed uitvoerbare recepten waarvan het merendeel vegetarisch is, al zijn er ook hoofdstukken voor vlees en voor vis en hartige recepten. Afgesloten met recepten voor smaakmakers als dukkah, harissa enz. Met uitstekende receptfoto’s en prachtige foto’s op locatie in kleur die recht doen aan de diverse bevolkingsgroepen. Informatief, inspirerend. Met register.

Toos Verhoeven-van Raamsdonk

Als de liefde door de maag gaat, dan is dit boek wel één grote ode daaraan!! En wat brengt mensen meer tot elkaar dan samen eten?! Israël en Palestina in liefde verbonden in dit boek!
Wàt een combinaties, wàt een geuren en smaken!
Éen gezamenlijke vlag in top voor deze schrijvers!!
Ik wil niet meer anders eten maken!

Mooie lekker recepten waarin veel afwisseling zit. Hebben er al een aantal van geprobeerd en het smaakt telkens weer heerlijk. De recepten kosten wel vaak wat tijd maar dan heb je ook wat. Ook de verhalen over Jeruzalem die in het boek staan zijn leuk om te lezen. Soms wel een lastige ingrediëntenlijst waarbij je niet alles in de gewone supermarkt kunt halen.

Gisteravond voor het eerst uit dit boek gekookt: Harissa, Zeebaars met Harissa en Rozen en Pittige kikkererwten met groenten gemaakt.... Je bent even bezig, maar wat een smaakexplosie! De verhalen over de tegenstellingen en overeenkomsten tussen Joden en Palestijnen in het boek zijn boeiend en leerzaam en de foto's prachtig! Ottolenghi lijkt met elk boek beter te worden...

Gewicht
1,404 Kg

Uit jaar:
2013

Uitvoering:
Hardcover

Vertaald door:
Hennie Franssen+Kien Seebregts

Oorsponkelijke titel
Jerusalem

Aantal pagina's
317 excl. dank

NUR/NUGI
442

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

Links

DVDs

Videogames

Games

© 2018 - 2024 Zoek2ehands.nl - Zoek 2ehands | sitemap | rss