Via partner

De dag dat Peter de deur dichttimmerde waarom mensen die onze hulp het hardst nodig hebben niet geholpen worden , Albert-Jan Kruiter

Artikelnummer: 9789461641021
Vorige Artikel 4 van 12 Volgende
€ 5,00

KLIK HIER OM TE BESTELLEN VIA PARTNER

De dag dat Peter de deur dichttimmerde 1e druk is een boek van Albert-Jan Kruiter uitgegeven bij Gennep B.V., Uitgeverij van. ISBN 9789461641021

Peter en Sharon hebben zes kinderen en heel veel problemen. Peter heeft geen werk, psychische klachten en geldzorgen. Sharon is vaak ziek, en kan de zorg voor het gezin nauwelijks aan. De oudste kinderen gaan hun eigen gang, komen in aanraking met politie en justitie en spijbelen. De kleintjes ontwikkelen zich niet goed. Er is een zevende op komst.

Peter en Sharon krijgen veel hulp; een leger aan professionals staat voor ze klaar. Maar de problemen blijven bestaan. Op een dag is Peter het beu. Hij timmert de deur van zijn huis dicht. Wat is er gebeurd? De hulpverleners staan voor een raadsel. Peter en Sharon en vier van de kinderen zitten binnen.

Hoe komt het dat een gezin waarin zo veel tijd, geld en energie zit niet uit de problemen komt? Zijn sommige mensen niet te helpen of is het hulpverleningssysteem failliet? In dit boek laten deskundigen Albert Jan Kruiter en Clara Pels op basis van hun ervaringen en met behulp van een fictief gezin, zien hoe de verzorgingsstaat in de praktijk functioneert. Een indringend verslag, waarin op grondige en heldere wijze de tegenstrijdigheden en paradoxen in de zorg tegen het licht worden gehouden. Makkelijke conclusies en aanbevelingen verstrekken zij niet, maar hun boek is onmisbaar voor iedereen die zich een beeld wil vormen van de manier waarop de zorg in Nederland verbeterd kan worden.

Albert Jan Kruiter (1976) onderzocht de afgelopen jaren in zeventien grote steden de dienst-, zorg- en hulpverlening aan mensen met meerdere problemen. Clara Pels (1962) werkt op het gebied van jeugdzorg, welzijn en onderwijs, op zowel uitvoerend als beleids- en bestuurlijk niveau. Zij zijn beiden mede-oprichter van Sociaal Hospitaal (www.sociaalhospitaal.nl), een onlinepoli voor mensen met meerdere problemen en de professionals die hen bijstaan.

MENINGEN: Dit op ware feiten gebaseerde boek schetst de situatie van een (fictief) multi-probleem gezin (twee ouders, zes kinderen) waar maar liefst negentien professionals bij betrokken zijn. Alle professionals vertellen het verhaal van het gezin vanuit hun eigen gezichtspunt. Ondanks alle goede bedoelingen blijft het gezin verstoken van de hulp die het echt nodig heeft. Armoede heeft een belangrijke invloed op alle levensgebieden, maar wordt nauwelijks gezien en aangepakt. De manier waarop we de hulpverlening organiseren, de systeemwereld, sluit niet aan bij wat deze gezinnen nodig hebben. De auteurs reiken geen oplossing aan, maar beperken zich tot een schets van het probleem. Het daagt beleidsmakers uit om, met de actuele ontwikkelingen in de jeugdzorg, een fundamenteel ander systeem te bedenken. De auteurs zijn beiden werkzaam in het welzijnswerk en mede-oprichters van het Sociaal Hospitaal, een onlinepoli voor mensen met meerdere problemen.

A. Jong

Geweldig, enigszins schokkend beeld over de wereld van hulpverlening, nog nooit zo duidelijk alles op een rijtje gezien!

Schrijnend dat er 20 hulpverleners in het "gareel" staan voor dit fictief gezin maar dat
zij blijkbaar niet met elkaar communiceren zodat het gezin verstoken blijft van elke vorm
van hulp dan ook.
Vraag: wat zien beide schrijvers, die toch uit "de praktijk" komen als oplossing voor deze
problemen?

Joke van Overbruggen, Nuenen

Gewicht
0,262 Kg

Uit jaar:
2012-2013

Uitvoering:
Paperback

Omslagontwerp (Vormgeving omslag):
Erik Prinsen

Aantal pagina's
170 excl. over de auteurs+Dankwoord

NUR/NUGI
740

  • Logo2
© 2018 - 2020 Zoek2ehands.nl - Zoek 2ehands | sitemap | rss